Ovnbagte Hokkaidogræskar-både


1 mellem/stor hokkaido græskar (ca. 1000 g.) 1 spsk. olivenolie, ekstra jomfru salt peber rosmarin + evt. timian Gerne lidt chili/cayennepeber e.l. Skrub hokkaidoskrallen, evt. med en svamp, så jord e.l. fjernes. Del den over i to og skrab kernerne ud. Skær herefter hokkaidoen i både, og kom dem over på en bageplade med bagepapir. Fordel olie, salt, peber, rosmarin, chili over bådene og vend godt rundt. nemmest med fingerne. læg eller stil bådene så de er i et lag. Kommes i en forvarmet 175 grader varm ovn i ca. 25-30 min. tll de er møre og fået lidt farve. Har du travlt så 200 grader i ca. 20 min. (Giv dem gerne lidt grill de sidste 3-5 min.). Super gode -samt et sundt tilbehør til fx fisk, fjerkræ, frikadeller men også en god bøf serveret med en frisk salat til også. TIP: krydr hokkaidobådene med det du lige har lyst til fx. hvidløg + timian, garam masala, barbacue, ingefær/chili/hvidløg..... TIP: Disse hokkaidobåde bliver faktisk kun endnu bedre ved at lave dem på grillen (hvis du har en gasgrill er det jo nemt), eller lig dem evt. på en rist i ovnen istedet for på en plade. Begge dele gør, at de bliver lidt mindre fugtige. Et trick kan også være at lukke lidt af den fugtige luft ud af ovnen et par gange under bagningen. Næringsindhold pr person: 135 kcal, 3 g. protein, 24 g. kulhydrat, 5 g. fedt.

NYESTE INDLÆG
ARKIV
FOLLOW ME
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon