Bagt Havregrød m. æble og krydderier


140 g havregryn, grovvalsede 1 spsk chiafrø 2 tsk punpkin spice - se hurtig hjemmelavet opskrift her på bloggen (kan erstattes af brunkagekrydderi + kanel)

2 dl skummetmælk 1 dl vand 2 æg 1 mellem-stor banan 1 stort æble (eller 2 små) 20 g. Rosiner (1½ spsk) drys salt 20 g pekannødder Mos bananen i en skål. Skær æblet i mindre tern og kom dem i skålen også. Mix havregryn, chiafrø, pumpkin spice, rosiner, vaniljepulver, salt, mælk og vand op i skålen og rør godt rundt. vend det over i en brødform eller rund springform, som er foret med bagepapir. Drys med grofthakkede pekannødder på toppen (eller andre nødder). kommes i en 185 grader forvarmet ovn (ikke varmluft) i ca. 35-45 min (kommer an på tykkelsen) Den er fast men lidt grød-svampet indeni ;-) Kan spises lun og kold. Afkøl og gem det i en tætsluttende bøtte på køl, så har du til et par dage. TOPPING: (kalorieindhold er u. toppings) fx 1 god spsk skyr, lidt honning og blåbær fx hytteost og tørret frugt fx syltetøj og ekstra knas/nødder fx hverdagsnutella. Næringsindhold pr portion (3 portioner): 387 kcal, 15 g. protein, 48 g. kulhydrat, 13 g. fedt. TIP: Varier smag efter ønske fx kardemomme, ingefær, appelsinskal, citronskal. Uha der er mange gode - kakao, mørk chokolade og appelsinskal vil også være godt. TIP: undlad evt. rosiner i grøden og kom lidt tørret frugt på toppen, eller evt. bær til.

NYESTE INDLÆG
ARKIV
FOLLOW ME
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon