Rødkålssalat m. appelsin, granatæble og valnødder

Skal der lidt friskt på bordet i julemåneden, så giv dig i kast med denne sprøde salat. Det gode ved kål er faktisk også, at du kan lave til flere dage og så bare stille den i køleskabet.

Ingredienser (6-8 pers.)

1 lille hoved/700 g. rødkål, frisk 3 appelsiner (1 af dem kun saften) 1 granatæble 2 spsk. honning (e.l.) 1 spsk. olivenolie (eller prøv med en nøddeolie evt.) 150 g grønkål 3 spsk Æbleeddike (e.l.) 1 lille tsk salt 50 g. valnødder Snit rødkål meget fint (evt. på et mandolinjern). Pres saften fra 1 af appelsinerne over sammen med æbleeddike og salt. vend det godt rundt med fingerne og klem det lidt sammen mens. Lad det gerne trække i 30-60 min (kan også stå til dagen efter). Rødkålen har nu smidt lidt væde, og er blevet lidt blødere i konsistensen. Hæld væsken fra eller kom rødkålen op i en anden skål. Her vendes det med honningen og olien. Grønkål befries fra stokken, skylles godt og tørres. Hakkes herefter meget fint. Appelsin pilles i både og skæres i mindre stykker. Kernerne tages ud af granatæblet. Vend det hele sammen (gem lidt granatæbletern til toppen). Rist valnødder på en tør pande, så de lige tager lidt farve, kom dem op i en lille skål. Dryp med lidt olie og drys lidt salt over og vend rundt. Server salaten drysset med lidt granatæblekerner og ristede valnødder. TIP: Prøv også at erstatte appelsin med mandariner/klementiner. Granatæbler kan sagtens undlades eller erstattes af lidt lækre bær som brombær eller blåbær. TIP: Prøv noget nyt - kom Pomelo frugtkød i mindre stykker i istedet for appelsin (kom da lidt citronsaft/eller lidt ekstra eddike over kålen istedet for appelsinsaften) TIP: Erstat evt. grønkål med mere bløde salater som rucola, spinat, krølsalat e.l. Næringsindhold pr. person (8 pers.): 134 kcal, 3,6 g. protein, 19 g. kulhydrat, 5,8 g. fedt. Næringsindhold pr. 100 g.: 77 kcal, 2,1 g. protein, 11 g. kulhydrat, 3,3 g. fedt.

NYESTE INDLÆG
ARKIV
FOLLOW ME
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon