Rødbedepandekager

Igen en pandekage med farve på - Flotte ser de ud og godt smager de. Ligesom med spinatpandekagerne, så er disse pandekager også nemme at bruge til både aftensmad madpakken, til frokostbuffeten osv. Lav gerne ekstra de kan holde sig på køl.

Ingredienser (8 stk.)

350 g. rå rødbede 1 dl grahamsmel, fuldkornshvedemel 1 dl hvedemel 2,5 dl skummetmælk 1 tsk salt 4 æg 3 tsk. smør til stegning Skræl og skær rødbede i lige store stykker. Kog dem møre i usaltet vand og afkøl. Blend rødbede i en foodprocessor tilsæt herefter mælk og kør til rimelig ensartet. tilsæt resten af ingredienserne og kør til en rimelig jævn pandekagedej. Varm en slip-let pande op og tilsæt lidt af smørret. Panden skal have jævn varme. Hæld en portion dej på panden, og så skal det gå lidt tjept med at få dejen hældt ud til siderne (vend og drej panden i luften). Steg dem ca. 3 min. på den første - vend dem med en stor paletkniv og steg ca. 2-3 min her. Flotte lyserøde pandekager - server med det fyld du lige har i køleskabet. TIP: kan holde sig i køleskabet 3-4 dage. Er gode til madpakken, en hurtig aftensmad eller frokost. Også flotte som udskårne ruller på et brunch-/buffet bord. TIP: Faktisk også god med lidt sødt - fx. banan og mørk chokolade 70% eller lidt hjemmelavet smørepålæg, evt. hytteost, tørret frugt, honning, kanel og nødder, bare lidt syltetøj..... Næringsindhold pr. pandekage: 123 kcal, 6,9 g. protein. 17 g. kulhydrat, 3,2 g. fedt.

NYESTE INDLÆG
ARKIV
FOLLOW ME
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon