Få succes med dine nytårsfortsæt


Har du fået bygget en ordentlig portion MOTIVATION op her i december og måske specielt her mellem jul og nytår, hvor der ofte bliver gået ALL-IN på madfronten. NU siger kalenderen Januar lige om hjørnet, og NU skal der ske noget. Sund kost og motion skal på programmet.....

Du begynder måske at lave dig et regelsæt for, hvad du absolut ikke bør spise, eller måske hopper du på en speciel Kur, som popper op i de forskellige blade eller på de sociale medier, som fx "tab 5 kg. på 3 uger", "suppekuren", "æggekuren", for ikke at nævne de forskellige "kostreligioner" som har deres helt eget regelsæt for, hvad du må spise, og hvad du absolut IKKE må spise.

Men har du ikke prøvet det før?......

Og måske har du endda prøvet det adskillige gange før.

Hurtige kure og QUICK-FIXES fungere måske kortvarigt, men på den lange bane så holder de meget meget sjældent. Og er det egentlig ikke en varig ændring du egentlig har lyst til denne gang??????

FÅ SUCCES MED DINE NYTÅRSFORTSÆT:

Når du gerne vil sætte dig mål der holder, og dermed få nye vaner, som bliver en del af dig og den nye livsstil du ønsker, og som samtidig ikke hver dag kræver en standhaftig "rygrad" for at holde.

Så vær realistisk.

Undersøgelser viser, at jo mere restriktiv en kur er, jo mindre chance for succes med den på sigt!!!

Restriktiv spisning fører ofte til cravings, overspisning, følelsen af ofte at falde i....

Hvis du har for mange mål, og ting du gerne vil opnå i 2017, så husk at vi altså ikke kan prioritere alt lige højt. Fx. så er det ikke sikkert, at det er realistisk - 1) - at ville bruge mere tid på karriere/uddannelse. 2) - mere tid med familien. 3) - vil være mere afstresset 4) dyrke mere motion. 5) - bruge mere tid på madlavning osv. osv. - for vi har altså kun 24 timer i døgnet, og vores hjerner kan altså ikke prioritere så mange ting lige højt.

ER DU MED SÅ LANGT - NU SKAL DU SKRIVE NED (eller læs først - skriv bagefter :-)

1.

Vælg ET hovedmål, som du ønsker skal starte ud i 2017 som en højprioritering.

2.

Herefter så prioriter 1-2 ting/fokuspunkter, som du vil give en masse opmærksomhed den næste periode (og jeg snakker altså ikke bare indtil weekenden). For det kræver fokus på netop disse, som dine vigtige mål i hverdagen.... og husk det er dagligdags-fokuspunkterne, som gør, at du opnår dit hovedmål (måske mere langsigtet mål), og vigtigst af alt - at du kan holde det efterfølgende.

fx.

-spise 1 portion til aftensmad 5 ud af 7 dage i ugen (læg mærke til jeg ikke siger 7 af 7 - vær realistisk)

- et eksempel kan også være at begynde at lave en madplan til ugens løb, samt at få handlet ind til det (= nemmere at vælge sundt til aftensmaden, handler færre gange = færre impulskøb, færre spekulationer på "hvad skal vi nu lave til aften" osv.)

- eller måske at gå/løbe en tur 3 x ugen min. 10-15 min.

3.

Spørg lige dig selv: hvad er dit mål????

Det kan være, at dit svar er, at du gerne vil tabe nogle kilo og dyrke mere motion. MEN så er det nu, du skal spørge videre.......

For hvis du nu opnår dette, hvad vil det så give dig?

"måske tænker du, at du vil få det bedre med dig selv, blive mere selvsikker"

SÅ Spørger du dig selv igen - hvad ellers vil det give dig??

"Du tænker måske, at du vil få mere energi og overskud - du vil have lyst til at deltage i flere ting - måske mere positiv og flere ressourcer til din omverden...." og sådan bliver du ved indtil du ikke kan komme i tanke om flere tanker at sige..

ALLE disse gode svar skal du huske på, for det handler ofte ikke bare om kilo og motion, men noget dybere i os, og det er her vi finder vores INDRE MOTIVATION.

Fang den, husk den og brug den 😘

Når du skal finde de fokuspunkter, som du vil starte med, så er der nogle keypoints at tænke på:

KEYPOINTS: - vær realistisk: (kan dit fokuspunkt rent faktisk lade sig gøre i din hverdag, husk ikke at bruge ord som altid, aldrig, hver dag osv. for vi er jo mennesker, og der skal være plads til at træde lidt ved siden af.

- sæt hellere barren for lavt end for højt, så er chancen for succes, og at du får det gjort meget højere (Fx som i eksemplet under pkt. 1 så hellere sig 10-15 min. gåtur/løb så den bliver nemmere at opnå, end at sige 40 min. for så kommer der for mange forhindringer (og det kræver for meget rygrad), til at komme afsted. Når du er kommet afsted, så er chancen for at det bliver mere end 10 min. måske egentlig stor.

Rid på bølgen af SUCCESOPLEVELSER istedet for at komme ind i en spiral med mislykkede forsøg.

Så brug din Nytårs- og Januars Motivation - men brug den på den rigtige måde, så dine tiltag/nytårsfortsæt kan holde denne gang.

RIGTIG GODT NYTÅR TIL DIG FRA MIG

De allerbedste hilsner

Louise

NYESTE INDLÆG
ARKIV
FOLLOW ME
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon