Fuldkornsbagels m. gulerod

Der er bare noget hyggeligt over bagels. Her er det i en fuldkornsudgave og så med lidt revet gulerod i. Super gode både til morgenmad eller en god frokost.

Ingredienser 16 stk.

100 g havregryn

3 dl./300 g. vand (kogende)

30 g. gær

2 dl skummetmælk

2 tsk salt

1 spsk sukker

1 spsk olivenolie, ekstra jomfru

300 g fuldkornsspeltmel

100 g hvid hvedemel (eller ekstra fuldkornsmel)

200 g hvedemel

120 g reven gulerod

2 spsk sesamfrø, øko, Finax

1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Hæld kogende vand over havregrynene og rør rundt til det bliver til en grød. Lad det køle af til det er lunkent.

Rør mælk, sukker, salt, gær og olie i. Tilsæt reven gulerod.

Kom nu halvdelen af det grove mel i og rør godt rundt i din røremaskine. Tilsæt resten af fuldkornsmelet lidt af gangen og herefter hvedemelet lidt af gangen. Ælt dejen til den er smidig, og dejen skal have konsistens af blød bolledej - tager ca. 10 min. på røremaskinen i alt. Kan selvfølgelig også æltes med hænderne.

Lad hæve et lunt sted i 1-1½ time.

Vend dejen ud og del i 16 lige store stykker. Tril til boller og brug tommelfingerne til at trække et hul i midten på ca. 3 cm. i diameter.

Kom på oliesmurt bagepapir på en bageplade til efterhævning i ca. 15 min.

Kog vand op i en bredbundet gryde (skal ikke spilkoge), og kom nogle bagels i af gangen. (jeg kunne have 4 i min gryde).

Kog dem i ca. 3-4 min. Vend dem ca. 4 gange undervejs, så hver side når at være nedad i vandet 2 gange.

Tag dem op med en hulske og kommes på bagepladen igen.

Pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø/birkes/havregryn e.l. Bages i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 20-25 min. (kan variere fra ovn til ovn.

TIP: gulerod kan udskiftes med squash, æble e.l.

TIP: Istedet for fuldkornsspeltmel/hvid hvedemel så brug anden fuldkornsmel fx. grahamsmel, fuldkornshvedemel e.l.

Næringsindhold pr. bagel: 174 kcal, 5,5 g. protein, 29.8 g. kulhydrat, 2,9 g. fedt.

NYESTE INDLÆG
ARKIV
FOLLOW ME
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon