Havregrøds muffins a la gulerodskage
Ingen hemmelighed at jeg er en stor havregrøds-fan. Jeg er også lidt ekstra tosset med kanel, så de her muffins er simpelthen skønne at have som mellemmåltid, til en lækker hyggelig morgenmad eller evt. on the go morgenmad.

.
Ingredienser (ca. 12 stk.)
160 g havregryn (jeg bruger gerne grovvalsede)
2 dl. skummetmælk
1,5 dl vand
Æg, 2 medium
150 g banan
140 g gulerod
0,5 tsk salt
1 spsk. chiafrø (kan undlades)
2-3 spsk. kanel
40 g pekannødder
40 g rosiner, Jumbo
evt. fintrevet appelsinskal
TIP: Erstat ½ delen af kanel med fx pumpkin-spice (se opskrift på bloggen) eller fx brunkagekrydderi
.
Fremgangsmåde:
Mos bananen godt i en skål. Slå æggene ud heri og pisk godt (anvend gerne et piskeris, elpisker, stavblender e.l.). Bland havregryn, chiafrø, kanel, rosiner, nødder, revet gulerod, evt. vaniljepulver, salt, mælk og vand i en skål.
Kom ægge-bananmixen op i skålen også, og vend det godt rundt.
Kommes i muffinsforme - Jeg bruger silikoneforme, så er de nemme at få ud efterfølgende.. Pynt evt. med en pekannød på toppen. kommes i en 185 grader forvarmet ovn (ikke varmluft) i ca. 30-35 min. (kommer an på størrelsen af dine muffinsforme). De skal være faste, men lidt bløde i midten - eller hvordan du bedst kan lide dem ;-) Kan spises lun og kold. Afkøl og gem det i en tætsluttende bøtte. Så har du til flere dage. FORSLAG TIL TOPPING: (kalorieindhold er u. toppings) - Mix ½ philadelphia light med ½ skyr og tilsæt lidt vanilje, fintrevet citronskal samt lidt honning/sødemiddel.
- 1 god spsk skyr, lidt honning og blåbær
- hytteost og frugt - hverdagsnutella. Næringsindhold pr stk: 119 kcal, 4,3 g. protein, 14,3 g. kulhydrat, 4,6 g. fedt. TIP: Varier smag efter ønske fx kardemomme, ingefær, appelsinskal, citronskal. appelsinskal, kokosmel Uha der er mange gode - Prøv evt også med revet squash, æble, pære e.l. istedet for gulerod.