Fuldkornstærte m. broccoli, porre og feta

En lækker tærte med en fuldkornsbund, så der er mæthed for alle pengene. Jeg laver ofte gerne ekstra, så der er rester til madpakken eller nem aftensmad en anden dag.

Tærter er geniale, hvis man har nogle grøntsager som trænger til at blive brugt.

Ingredienser 4 pers:

Tærtedej:

120 g. grahamsmel

120 g. hvedemel

2 spsk. Rapsolie, koldpresset (eller olivenolie)

1 tsk. salt

1,2-1,5 dl. vand

Fyldet:

200 g. broccoli

150 g porre

Æg, 5 medium

Skummetmælk, 2 spsk

50 g feta ost

60-70 g kalkunbacon

5 spsk parmesan, revet

Hvidløg, 1 mellem fed

1 tsk salt

godt drys peber

2 tsk. karrypulver

1 spsk oregano, tørret

1 spsk paprika (evt. gerne røget paprika)

Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft). Bland vand, salt og olie sammen i en skål. Tilsæt rugmel og hvedemel lidt af gangen og rør rundt. Ælt dejen til det hele er sammenhængende (evt. i røremaskine).

Rul dejen ud på et stykke bagepapir (eller mellem to stykker bagepapir, så slipper man for at det hænger i). Smør/spray et stort tærtefad med ½ tsk. olie, læg dejen over tærtefadet, og fjern bagepapiret. Tryk dejen godt fast rundt i kanterne af tærtefadet og forbag den i ovnen i 10 min. Del broccoli i små stykker og skær stokken i tern. Hæld kogende vand over og lad det trække 3 min. Hæld vandet fra.

Skær porre i lidt tynde ringe, skyl dem og svits dem på en pande til de er blevet møre og ikke afgiver væske mere.

Skær feta i små tern, finthak et hvidløgsfed og skær kalkunbacon i mindre stykker. Bland æg, mælk, 2 spsk. fintrevet parmesan, karry, paprika, oregano salt og peber i en skål, og pisk massen godt sammen. Fordel grøntsagsfyldet, kalkunbacon, hakket hvidløg og fetatern på tærtebunden, og hæld ægggemassen henover. Fordel 3 spsk. parmesanost over tærten, og bag den i ovnen i ca. 35 min. Server gerne med en frisk grøn salat, tomatsalat, bønnesalat e.l. til. TIP: Tærte kan varierers i det uendelige, med hvad man lige har i køleskabet fx. asparges, peberfrugt, porre, blomkål, røget laks, skinke osv. Prøv også at tilsætte oliven, soltørret tomater, kapers, friske eller tørrede krydderier. Den er super genial som restemad og nem i madpakken.

Næringsindhold pr. person: 500 kcal, 27 g. protein, 46,5 g. kulhydrat, 21 g. fedt.

NYESTE INDLÆG
ARKIV
FOLLOW ME
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon