Bagt kartoffel-gulerods roulade

Lækker ovnbagt roulade med fyld og så til sidst lige gratineret med ost på toppen. God både på 1. og 2. dagen :-)

.

Ingredienser

400 g. Kartoffel

350 g. Gulerod

1 løg

3 Æg, (str. medium)

½-1 tsk. salt + godt med peber

God håndfuld frisk persille, purløg, oregano e.l. (eller tørret)

Fyldet:

75 g. Flødeost eller friskost (fx Buko Pikant m. løg og urter)

100-120 g. Skinke skiveskåret (e.l)

Til toppen:

30 g. Ost (fx cheddar, vesterhavsost, mozzarella, gouda e.l.)

.

Fremgangsmåde:

Riv kartoffel og gulerod på et rivejern. Hak løg og persille. Vend det hele sammen i en stor skål med æg, salt og peber. bred det ud i et jævnt lag på en stor bradepande med bagepapir. Bages i en 180 grader varm ovn i ca 40-45 min. (Har du tid til det, så lad den køle lidt af, inden du vender den på hovedet og løsner den fra papiret - vend den tilbage på et nyt stykke bagepapir) Herefter smøres den med flødeosten/friskosten e.l. Og der lægges skinke på i et lag. Rulles nu fra den lange side og lægges med foldningen nedad. Riv lidt ost henover og sæt den i ovnen igen, hvor den får gratinering i ca. 10 min. Server med årstidens grønt til og evt. lidt brød. Næringsindhold pr. person: 560 kcal, 32 g. protein, 49 g. kulhydrat, 24 g. fedt. TIP: Rullen kan forberedes i forvejen Og så stå i køleskabet (Rullet og klar eller bagt og klar til at blive rullet med fyldet. Så kommes den i ovnen i ca. 10-15 min på varmluft (evt. Gratinering til sidst)

NYESTE INDLÆG
ARKIV
FOLLOW ME
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon