Sprøde Rispapirs trekanter

Disse her Sprøde Rispapirs Trekanter er et MUST TRY. Det er lækre sager som kan spises med fingerne. Disse er uden kød, men kan også sagtens laves med lidt kød tilsat ingredienserne. En dyppelse som fx mangochutney, guacamole eller andet lækkert dip passer godt til at dyppe trekanterne i.

.

8 stk. rispapir

1 dåse, drænet kikærter

150 g ærter, fra frost

1 fed hvidløg

150 g gulerod

2 spsk revet ingefær, frisk

1 spsk olivenolie

1 tsk gurkemeje, stødt

1 tsk spidskommen, stødt

3 spsk limesaft

salt og peber

100 g frisk spinat

.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl og riv den friske ingefær og pres/riv hvidløgs fed. Svits et par minutter i 1 spsk. olie.

Skræl og skær gulerødderne i små tern og tilsæt dem i panden sammen med krydderierne. steg dem et par minutter.

Afdryp kikærter og tilsæt dem sammen med de frosne ærter. Skyl spinaten og vend dem godt rundt med fyldet i panden. Smag til med limesaft og evt. mere salt og peber.

Kom bagepapir på en bageplade.

Find et fad, som helst skal være lidt større end de valgte rispapirs størrelse (så man ikke får knækket nogle). Kom varm vand i faddet, og kom nu et rispapir i af gangen. Det tager højst 30 sek. så kan du tage den op igen, og lig den herefter foldet ud på en glat bordplade/et glat skærebræt e.l. (man skal være lidt forsigtig, når man tager papiret op igen, så det ikke klistrer sammen og krøller.

Kom nu fyld på midten og fold papiret rundt om til du får trekantsformen. Lægges over på bagepladen, og hvis du har været forudsigelig, så ligger der allerede et rispapir til opblødning i vandet. Fortsæt til alt fyldet er brugt.

Har du en oliespray, så sprøjt et tyndt lag hen over trekanterne (alternativt pensel lidt over) inden de kommes i ovnen i ca. 25 min.

Server: Med en god mangochutney/guacamole/sød chilisauce/peanutdip e.l. og dertil gerne en sprød lækker salat fx. med lidt frisk mango i, eller måske lidt naanbrød til.

TIP: Du kan vælge at lave disse med meget forskellig fyld, sørg dog for at det er stegt af, og har smidt det værste fugt/væde, så bliver de nemmest lidt sprøde og lækre. Du kan også sagtens tilsætte lidt kød som skinke eller kylling.

TiP: I stedet for 8 trekanter kan du lave dem lidt mindre og bruge 12 rispapir istedet. Det vil bare gøre dem endnu mere finger-spise-værdige.

Næriingsindhold pr stk. (ved 8 stk): 123 kcal, 4 g. protein, 18 g. kulhydrat, 3 g. fedt.

NYESTE INDLÆG
ARKIV
FOLLOW ME
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon