Den ultimative grønne dip

Denne dip eller kold sauce om du vil, bruger jeg ofte. Specielt til stegte rødspættefileter, kogte som grillede nye kartofler, bønnefritter, eller som dip til grøntsagsstave eller chips. Den helt blendede store mængde persille får simpelthen den der lækkerheds-faktor, nærmest lidt umami.

.

.

Ingredienser:

1 bundt persille (hel potte + stænglerne)

1/4 potte purløg

300 g. græsk yoghurt 2% e.l.

20 g. Mayonaise

½ tsk. salt

godt drys friskkværnet peber

.

Kom ½ delen af persillen og purløget i en minihakker eller blender.

Kom også halvdelen af yoghurten samt mayonaisen i minihakkeren.

Kør nu til meget meget finthakket konsistens og indtil dressingen/dippen bliver grøn i farven.

Kom nu resten af af yoghurten og nu også salt og gerne friskkværnet peber i og kør til ønskede konsistens.

Hæld det op i en skål og smag til evt. med mere salt og peber.

.

Næringsindhold pr. 100 g.: 104 kcal, 9 g. protein, 3,5 g. kulhydrat, 6 g. fedt.

TIP: Dippen bliver bedst, hvis du bruger en minihakker eller blender, da det frigiver mere smag og saft fra krydderurterne, end hvis du bruger en stavblender eller bare finthakker urterne på et skærebræt.

TIP: Laver du en større portion (genial til at have i køleskabet), så brug din foodprocesser/blender. Bruger du minihakker,så hold lidt af yoghurten tilbage og vend det i efterfølgende.

NYESTE INDLÆG
ARKIV
FOLLOW ME
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Eat To Perform

Fiilsvej 7

7500 Holstebro

info@eattoperform.dk

LOUISE LJUNGBERG

KOST- OG LIVSSTILS COACH 

Mobil: 61 33 39 31

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon